Alle lessen zijn toegankelijk voor ieder niveau.

Bodyshape, Pilates, Hatha Yoga, Restorative & Nidra yoga en Helend ademen.

Alle materiaal is aanwezig zodat jij de les op jouw lichaam afgestemd kan meevolgen. De lessen worden in studio Sopa gegeven en ook in zaal Floreal! Alle niveaus zijn welkom!

Lessenrooster in Studio Sopa, Heuvellaan 25, Herent.

Wo. 20u 1 x per maand specialsHelend ademen – live max. 5 deelnemers en online
Wo. 20u 1 x per maand specialsRestorative & Nidra yoga – live max. 5 deelnemers en online
Do. 19u30Pilates all levels – live max. 5 deelnemers en online
Do. 20u30Hatha Yoga – live max. 5 deelnemers en online

Lessenrooster in zaal Floreal, Mechelsesteenweg 358, Herent.

Ma. 19u30Bodyshape- live en online ———————————————————————————————
Ma.  20u30Pilates all levels – live en online

Prijzen

1 live les€12
5 beurtenkaart live 6 maand geldig!     €60
1 online les 60 min.€9
5 beurtenkaart 60 minuten online 1 jaar geldig!€42

Alle lessen zijn toegankelijk voor ieder niveau.

Pilates

Het hele lichaam en je ademhaling worden bij Pilates getraind: kracht, lenigheid, houding, concentratie en prestaties. Pilates ontstond tijdens de eerste wereldoorlog door de Duitse uitvinder Joseph Pilates.  Het bestaat uit vloeiende oefeningen met opties voor elk lichaam. Pilates is ook een aanbeveling bij rug versterking. Pilates is een ideale mix tussen inspanning, ademhaling en stretching die zowel inspannend als ontspannend zal aanvoelen op fysiek en mentaal vlak. Kom je de les graag eens uitproberen? Vergeet dan niet te reserveren.

Bodyshape

Bodyshape is een gevarieerde workout met spierversterkende oefeningen voor het hele lichaam. Na een warming-up ga je trainen met sporthulpmiddelen (soft bal, dynabands,…). Alles staat in het teken van een slank en stevig figuur. De les is toegankelijk voor iedereen, ongeacht je conditie of leeftijd. Zeker ook aan te bevelen als postnatale training. Kom je de les graag eens uitproberen? Vergeet dan niet te reserveren.

Restorative & Nidra Yoga

Diepe en herstellende rust, dat is het doel van de les.

In deze les bewegen we weinig, max 2 à 4 houdingen per les. Het thema van elke les is ontspanning en comfort: dat betekent dat we heel wat dekens, kussens, oogkussen… gebruiken. Tijdens Yoga Nidra is je bewustzijn tussen waken en slapen, een staat die je normaal gesproken alleen bereikt voor je diepe slaap. Dit in combinatie met een ontspannende en herstellende houding gaat ons in diepere rust brengen, zodat ons parasympatische zenuwstelsel wordt aangezuiverd.

De diepgaande rust die je ervaart tijdens restorative yoga zorgt voor het reduceren van stress, het verbeteren van je fysieke welzijn, (ook als je bepaalde fysieke klachten hebt als bij Fibromyalgie, CVS of burnout), maar ook mentale welzijn. Je kan deze yogastijl beoefenen ongeacht je leeftijd, fysieke klachten en zwangerschap. Kom je de les graag eens uitproberen? Vergeet dan niet te reserveren.

Helend ademen

In een klein groepje van 5 personen gaan we dieper in op onze ademhaling. We zijn dikwijls niet bewust van onze ademhaling en welk effect deze heeft op onze emoties, lichaam,…want dit vertelt veel over ons, hier nestelen zich spanningen.

Na uitleg en een korte meditatie/ademhalingstechniek starten we met 35 min. verbonden ademhaling: we ademen in langs de mond en zonder pauze uit langs de mond. Door deze verbonden ademhaling toe te passen ga je spanningen los laten en bevrijd je jezelf beetje bij beetje.  

Hatha Yoga

Een les mooi in balans met inspanning  = Yang en ontspanning  = Yin, balans tussen lichaam en geest, door je aandacht te richten op de houding en je ademhaling.