Alle lessen zijn toegankelijk voor ieder niveau.

Bodyshape, Pilates, Yogalates, Hatha yoga en Restorative yoga.

Alle materiaal is aanwezig zodat jij de les op jouw lichaam afgestemd kan meevolgen. De lessen worden in studio Sopa gegeven en ook in zaal Floreal! Alle niveaus zijn welkom!

Lessenrooster in Studio Sopa, Heuvellaan 25, Herent.

Ma. 9u30Pilates-stretch – vanaf 3 deelnemers
Di. 9u30Hatha Yoga – vanaf 3 deelnemers
Wo. 9u15Yogalates – vanaf 3 deelnemers
Wo. 20uRestorative & Nidra yoga vanaf 3 deelnemers – 1 x per maand
Vr. 12u30Restorative & Nidra yoga- vanaf 3 deelnemers – 1 x per maand
(Za. 11u12u30)Workshop of XL les van 11u-12u30 ( 1 x om de 3 maand, zie Specials & Workshops voor meer info.)

Lessenrooster in zaal Floreal, Mechelsesteenweg 358, Herent.

Ma. 19u30Bodyshape- live en online ———————————————————————————————–
Ma.  20u30Pilates all levels – live en online
Do. 19u30Pilates all levels – live en online
Do. 20u30Zachte Yoga – live en online

Prijzen

1 live les€12
5 beurtenkaart live 6 maand geldig!     €60
1 online les 60 min.€9
5 beurtenkaart 60 minuten online 1 jaar geldig!€42

Alle lessen zijn toegankelijk voor ieder niveau.

Pilates

Het hele lichaam en je ademhaling worden bij Pilates getraind: kracht, lenigheid, houding, concentratie en prestaties. Pilates ontstond tijdens de eerste wereldoorlog door de Duitse uitvinder Joseph Pilates.  Het bestaat uit vloeiende oefeningen met opties voor elk lichaam. Pilates is ook een aanbeveling bij rug versterking. Pilates is een ideale mix tussen inspanning, ademhaling en stretching die zowel inspannend als ontspannend zal aanvoelen op fysiek en mentaal vlak. Kom je de les graag eens uitproberen? Vergeet dan niet te reserveren.

Pilates stretch

Pilates les met opties voor iedereen met aandacht voor stretching van het lichaam. Wil je de les graag eens uitproberen? Vergeet dan niet te reserveren.

Yogalates

Yogalates is een combinatie van Yoga en Pilates. Het is een toffe les om kennis te maken met zowel Pilates als Yoga, waardoor je de voordelen van beide hebt. We gaan in deze les het hele lichaam trainen met nadruk op de rug- en buikspieren, alsook de flexibiliteit van ons lichaam verhogen. We werken steeds samen met de ademhaling, waardoor we op een bewuste manier ons lichaam krachtiger en soepeler maken.

Bodyshape

Bodyshape is een gevarieerde workout met spierversterkende oefeningen voor het hele lichaam. Na een warming-up ga je trainen met sporthulpmiddelen (soft bal, dynabands,…). Alles staat in het teken van een slank en stevig figuur. De les is toegankelijk voor iedereen, ongeacht je conditie of leeftijd. Zeker ook aan te bevelen als postnatale training. Kom je de les graag eens uitproberen? Vergeet dan niet te reserveren.

Hatha Yoga

Vanuit symbolisch oogpunt betekent hatha de vereniging tussen de zon (“ha”) en de maan (“tha”); wat verwijst naar de tegengestelden Yang en Yin, inspanning en ontspanning. Er wordt gestreefd naar een balans tussen deze twee uitersten, alsook wordt er gestreefd naar een balans tussen lichaam en geest wat bekomen wordt door je aandacht te richten op de houdingen, evenals op je ademhaling. De yogahoudingen worden statisch uitgevoerd en aangepast aan jouw niveau. Hatha is perfect om te beginnen met yoga. Het ontwikkelt kracht, zelfvertrouwen, flexibiliteit, balans, vitaliteit, uithoudingsvermogen, geestelijke vrede en tevredenheid. Kom je de les graag eens uitproberen? Vergeet dan niet te reserveren.

Restorative & Nidra Yoga

In een restorative yogales vind je diepe en herstellende rust, dat is het doel van de les.

Overdag krijgen we vele prikkels te verwerken, Jij zet die overload aan prikkels af, Je drukt je pauzeknop in. In deze les bewegen we weinig, max 2 à 4 houdingen per les (een houding duurt gemiddeld 15min), maar elke houding is heerlijk diepgaand, en je ervaart een diepe ontspanning.  Het centrale thema van elke les is ontspanning en comfort: dat betekent dat we heel wat dekens, kussens, oogkussen… gebruiken om ons zalig comfortabel te leggen. Dit zorgt ervoor dat je je gedragen voelt en alle prikkels uitsluit. Restorative & Nidra yoga les maak je, je hele systeem vrij van diepgewortelde impressies die misschien wel jarenlang voor stress hebben gezorgd. Tijdens Yoga Nidra is je bewustzijn tussen waken en slapen, een staat die je normaal gesproken alleen bereikt in je diepe slaap. Dit in combinatie met een ontspannende en herstellende houding van Restorative yoga gaat ons in diepere rust brengen, zodat ons parasympatische zenuwstelsel wordt aangezuiverd.

De diepgaande rust die je ervaart tijdens restorative yoga zorgt voor het reduceren van stress, het verbeteren van je fysieke welzijn, (ook als je bepaalde fysieke klachten hebt als bij Fibromyalgie, CVS of burnout), maar ook mentale welzijn. Je kan deze yogastijl beoefenen ongeacht je leeftijd, fysieke klachten en zwangerschap. Kom je de les graag eens uitproberen? Vergeet dan niet te reserveren.

XL Restorative & Nidra yoga

In deze XL Restorative & Nidra yoga les maak je, je hele systeem vrij van diepgewortelde impressies die misschien wel jarenlang voor stress hebben gezorgd. Tijdens Yoga Nidra is je bewustzijn tussen waken en slapen, een staat die je normaal gesproken alleen bereikt in je diepe slaap. Dit in combinatie met een ontspannende en herstellende houding van Restorative yoga gaat ons in diepere rust brengen, zodat ons parasympatische zenuwstelsel wordt aangezuiverd. (Parasympatisch zenuwstelsel is het deel van het autonome zenuwstelsel dat de organen zodanig beïnvloedt dat het lichaam in een toestand van rust en herstel kan komen.) We maken gebruik van een ondersteunende pose (liggend) die voor een diepe ontspanning van het lichaam zorgen. Met de hulp van dekens, oogkussen, blokjes en bolsters (kussens)brengen we ons lichaam in een comfortabele, ontspannen houding.

De les is gericht om te verzachten, te rusten, te ontspannen en te herstellen. Alle systemen in het lichaam vertragen, waardoor lichaam en geest kunnen rusten. Door de zachte benadering en fysieke ondersteuning in de houdingen zijn de sessies toegankelijk voor iedereen.  

XL Restorative & Yin yoga

In deze XL Restorative Yin yoga gaan we nog langer en dieper in de ontspannende en herstellende houdingen liggen, zodat ons parasympatisch zenuwstelsel wordt aangezuiverd. (Parasympatisch zenuwstelsel is het deel van het autonome zenuwstelsel dat de organen zodanig beïnvloedt dat het lichaam in een toestand van rust en herstel kan komen.) We maken gebruik van ondersteunende poses (meestal liggend) die voor een diepe ontspanning van het lichaam zorgen. Met de hulp van dekens, oogkussen, blokjes en bolsters (kussens)brengen we ons lichaam in een comfortabele, ontspannen houding.

De Restorative en Yin poses worden gedurende een langere tijd aangehouden om het lichaam de kans te geven aanwezige spanning los te laten. Op deze manier wordt de geest rustig en krijgt het lichaam de kans om nieuwe energie aan te maken. Als spanning loslaat, krijgt ook het lymfestelsel ruimte om afvalstoffen af te voeren.

De overgang tussen de houdingen gebeurt langzaam en er wordt tijd besteed aan het voelen van de uitwerking van iedere houding. De les is gericht om te verzachten, te rusten, te ontspannen en te herstellen. Alle systemen in het lichaam vertragen, waardoor lichaam en geest kunnen rusten. Door de zachte benadering en fysieke ondersteuning in de houdingen zijn de sessies toegankelijk voor iedereen.   

Lessen

Workshops en XL lessen

In een XL les gaan we bijvoorbeeld in een herstellende Restorative yoga houdingen liggen, dit wordt begeleid van rustgevende muziek. Een ware weldaad voor lichaam en geest.

Er kunnen ook workshops komen rond bijvoorbeeld: ademhaling, stress release technieken, rug, nek en schouder,…

Kijk bij Specials & Workshops voor aankomende workshops en XL lessen.