Hallo, Ik heet Sonja Parton en ben geboren op 3 juni 1974. In 2009 ontsproot mijn passie voor sport en volgde ik mijn eerste opleiding aan de Vlaamse trainersschool. Hierna ben ik met veel passie gestart met het geven van verschillende groepslessen in sportcentra’s.

Dit in combinatie met een fulltime job zorgde voor een te drukke agenda, waarin ik werd geleefd en geademend. Ik deed teveel op eigen kracht, puur in de ‘sterke vrouw’-stand. Ik deed aan energieroof en negeerde het spirituele en mentale. Mijn geest en lichaam was uit balans. Er zat zoveel stress in mijn lijf. Dat voelde ik wel, maar ik wist niet hoe ik het kon rechttrekken en rende mezelf voorbij. Tot op mijn 40ste mijn lichaam een halt toe riep aan dit gehaaste leven. Mijn leven werd onderste boven gehaald door uitgezaaide kanker. 

Toen stopte de trein en ben ik met mezelf aan de slag gegaan. Ziek worden was kennelijk de enige manier om mij tot stilstand te brengen en me te dwingen naar binnen te kijken.  Toen is mijn zoektocht begonnen naar balans in mijn leven en naar een sport die zachter is en mijn lichaam en geest geeft wat het nodig heeft.  Zo kwamen verschillende opleidingen op mijn pad, en ben ik gecertificeerde: Personal coach, Pilates instructrice, Yoga docent, Mindfulness coach en erkende Massage therapeut. Voor elke opleiding en verrijking ben ik heel dankbaar. Tijdens mijn ziekte merkte ik op dat ik veel in het verleden en de toekomst dacht. De plek waar ik het minst was, was het nu. Wat vroeger is gebeurd, doet er niet toe, want we leven nu en nu speelt dit niet. Wat er in de toekomst zal gebeuren is evenmin belangrijk, want dat weten we niet. Elke ochtend als ik mijn ogen open, besef ik: er is een nieuwe dag, ik ben er NU en dank daarvoor. Ik hoef niet meer altijd die sterke vrouw te zijn. Het is waardevol om kwetsbaar te zijn, zodat je in contact staat met jezelf en je kan kijken: heb ik ruimte voor kwetsbaarheid, kan dit wel?

Ik ben heel dankbaar dat ik nog leef en ik mijn Yogapad gevonden heb.  Mijn leven is liefdevoller, zachter en bewuster geworden. Een leven waar ik in contact ben gekomen met mezelf, en balans vind tussen mijn lichaam, geest en ziel.

Zo heb ik mijn ademhaling na mijn chemobehandeling beter gekregen dan ooit, zodat mijn levensenergie volop stroomt. De Mindfulness, ademhalingstechnieken, Yogapsychologie en Yogafilosofie hebben mij inzichten gegeven die mij dagelijks helpen. Alles wat ik geleerd heb gebruik ik met veel liefde in een holistische aanpak voor innerlijke rust en meer balans.

Ik ben mijn Studio Sopa begonnen omdat ik met liefde en dankbaarheid jou graag verder help naar een zachter en bewuster leven.

Contacteer Ons