Workshops en XL lessen

XL Restorative & Nidra yoga op zaterdag 18 februari van 11u tot 12u30

In deze XL Restorative & Nidra yoga les maak je, je hele systeem vrij van stress. Tijdens Yoga Nidra is je bewustzijn tussen waken en slapen, een staat die je normaal gesproken alleen bereikt in je diepe slaap. Dit in combinatie met een ontspannende en herstellende houding van Restorative yoga gaat ons in diepere rust brengen, zodat ons parasympatische zenuwstelsel wordt aangezuiverd. (Parasympatisch zenuwstelsel is het deel van het autonome zenuwstelsel dat de organen zodanig beïnvloedt dat het lichaam in een toestand van rust en herstel kan komen.) We maken gebruik van een ondersteunende pose (liggend) die voor een diepe ontspanning van het lichaam zorgen. Met de hulp van dekens, oogkussen, blokjes en bolsters (kussens)brengen we ons lichaam in een comfortabele, ontspannen houding.

De les is gericht om te verzachten, te rusten, te ontspannen en te herstellen. Alle systemen in het lichaam vertragen, waardoor lichaam en geest kunnen rusten. Door de zachte benadering en fysieke ondersteuning in de houdingen zijn de sessies toegankelijk voor iedereen.   

Hiervoor betaal je 19€.


XL Restorative & Yin Yoga

In deze XL Restorative Yin yoga gaan we nog langer en dieper in de ontspannende en herstellende houdingen liggen, zodat ons parasympatisch zenuwstelsel wordt aangezuiverd. (Parasympatisch zenuwstelsel is het deel van het autonome zenuwstelsel dat de organen zodanig beïnvloedt dat het lichaam in een toestand van rust en herstel kan komen.) We maken gebruik van ondersteunende poses (meestal liggend) die voor een diepe ontspanning van het lichaam zorgen. Met de hulp van dekens, oogkussen, blokjes en bolsters (kussens)brengen we ons lichaam in een comfortabele, ontspannen houding.

De Restorative en Yin poses worden gedurende een langere tijd aangehouden om het lichaam de kans te geven aanwezige spanning los te laten. Op deze manier wordt de geest rustig en krijgt het lichaam de kans om nieuwe energie aan te maken. Als spanning loslaat, krijgt ook het lymfestelsel ruimte om afvalstoffen af te voeren.

De overgang tussen de houdingen gebeurt langzaam en er wordt tijd besteed aan het voelen van de uitwerking van iedere houding. De les is gericht om te verzachten, te rusten, te ontspannen en te herstellen. Alle systemen in het lichaam vertragen, waardoor lichaam en geest kunnen rusten. Door de zachte benadering en fysieke ondersteuning in de houdingen zijn de sessies toegankelijk voor iedereen.   Voor een XL les kan je 2 beurten gebruiken als je een beurtenkaart hebt of voor 2 beurten betalen.